C-sportbloggen

Alla inlägg den 10 april 2015

Av Crille - 10 april 2015 16:00

    
Vårcupen 2015 kommer bara närmare och närmare nu är det endast 1 dag kvar. 

Måste dela ut beröm till alla tränarna som samtliga svarat på frågorna som våran intervju hade. 
Intervjuerna kommer publiceras här på bloggen imorgonbitti på olika tider.  

Tränarnas favoriter till ta hem turneringen är ungefär: 50/50 mellan två lag!  Vilka?
Det får ni veta imorgon =)

Så vill ni ha full koll på turneringen statistik/tabeller - intervjuer med lagens tränare. Håll koll på Csportsbloggen imorgon.  För där kommer det komma mycket intressant information under hela helgen.





Av Crille - 10 april 2015 12:43

Mina tips

Lördag 11 april - kl.12:00

 

Gällivare/Malmberget-Valbo FF 3-1
G/M var säsongens stora skräll förra säsongen då man kvalade sig till div 2 platsen efter laget placerat sig på plats 2 i div norra norrland.  Alla lag som kommer till Gällivare/Malmberget kommer få det tufft - först jättelång bussresa sedan match mot ett starkt hemmalag. Valbo FF blev nog ganska förvånade när man placerades i den norra serien. Blir en bussresa på hela 97mil enkel resa för Gävlelaget.  

Avspark kl.14:00

Sollefteå GIF-Söderhamns FF 2-0
Sollefteå GIF har gjort en ganska bra förssäsong.  Till den här match saknar SGIF I.Peetch som inte kan spela pga
skada. Moldaverna gör sin första tävlingsmatch för säsongen,,, kan E.Samson och S.Baran göra lika bra säsong i div 2 norrland som dom gjorde under förra säsongen så kan dom bära långt för Sollefteå GIF.  Söderhamns FF gör sin andra raka div 2-säsong.  Men som det alltid brukar vara så är det andra säsongen som brukar vara den tuffaste.


kl.15:00

 

Team TG FF-Bergnäsets AIK 2-1
Team Thoren gruppen fd Teg SK har inte riktig levt upp till förväntningarna under förssäongen.  Man har värvat riktigt bra och man är med all rätt tippad hålla till i toppen.  Bergnäsets AIK är kanske det lag i serien som jag har sämst koll på helt ärligt.  Borta så tror jag inte Bergnäset räcker till, men man kan säkert bjuda Team TG FF på en bra fight.


IFK Östersund-Anundsjö 1-1
IFK Östersund har inför den här säsongen tappat många nyckelspelare.  Man har ändå ett helt okey
lag som absolut kan komma bli ett mittenlag.  Anundsjö är nog ganska unika då man valt att satsa på en heltidsanställt tränare: Lennart ”Kral” Andersson.
Man har värvat ganska bra och det känns som att man har ett slagkratigare lag än vad man hade under förgående säsong.  Topp 3 placering tycker jag är ett rimligt tips!
Den här matchen känns på förhand som en solklar kryssmatch.


Bodens BK FF-Ånge IF 2-2
Bodens BK är det laget i serien som har spelat överlägset flest matcher under förssäsongen.  Hemma på Boden Arena så har man vunnit allt. 
Ånge IF det laget i serien som varit mest aktiv under silly season,   men flera intressanta nyförvärv så ska man vara ett lag som ska vara med och fightas om direktplatserna.

Hudiksvalls FF-Härnösands FF 2-0
Hudiksvalls FF har två riktigt succésäsonger bakom sig.  Man har både 2014 & 2015 kvalificerat sig
till svenska-cupens gruppspel. Den här säsongen fick man ju bl.a spela mot
svenska-mästarna Malmö FF.
Hudiksvalls FF är just nu oddsfavoriter till att vinna div 2 norrland 2015,  och jag tror inte det är omöjligt man kan göra det heller.  Man har stark/bred spelartrupp som ska kunna hålla under hela säsongen. Härnösands FF var oerhört nära åka ur förra säsongen.  När de gick som tyngst för laget så klev fd tränaren Niclas Hälldahl som är känd för lyckas ner på tränarbänken. Han lyckades rädda kontraktet!  Nu är det ny säsong och åter Niclas som tränar HFF - man känns lite mer stabila den här säsongen man ska inte behöva hamna i sånn svår situation igen.  Till den här matchen saknas Jimmie Gustafsson som tyvärr inte kan spela pga skada.

Selånger FK-Skellefteå FF 0-3
Selånger FK är kometlaget som gick från div 4 spel till div 1-spel på tre säsonger. Vilket var riktigt imponerande. Nu blev det bara en säsong i div 1 norrland - förra året så var man  tillbaka i div 2-spel igen.  Förra året var en riktigt tung säsong - då man länge var inbladad i bottenstriden.  Man säkrade nytt div-2 kontrakt med endast några matcher kvar att spela.  Skellefteå FF spelade under förra säsong div 1-norrland,  tyvärr så blev det 1år sejour och nu är man åter tillbaka i div 2 igen.  Trots man tappat många spelare så har man också tagit in flera intressanta spelare som mycket väl kan lyfta klubben.  Jag har Skellefteå FF som favoriter till att vinna div 2-norrland 2015.
Lagets nye tränare: Patric Nilsson  (Patric som blev utsedd till årets ledare på eldsjälsgalan)


Första omgången:

En premiäromgång som kan gå precis hur som helst.



Matcher med live-rapportering:

Sollefteå GIF-Söderhamns FF
IFK Östersund-Anundsjö IF
Bodens BK-Ånge IF
Hudiksvalls FF-Härnösands FF
Selånger FK-Skellefteå FF

*Notis: 
inte säkert det live-rapporteras från alla matcher.


Utmaningen,  Div 3 mellersta norrland  (Fotbollz vS Fotbolly)

Under säsongen 2015 kommer ni kunna följa en mycket intressant utmaning. 
Vem har egentligen bäst koll på div 2 norrland?   Fotbolly eller Fotbollz?


Ni kommer kunna följa vem som tippar serien bäst!


UTMANINGEN omg 1
    
                                                                                                               


RESULTAT

Första omgången - resultat kan nu följa första nästa omgång:
             
Fotbollz     = C´Sportsbloggen

Fotbolly     = Kristoffer "Wästis" Westerlund  

 
                               
Kommenter senaste omgången:
Första omgången


Så gick tipsen i helgen
Korrekt tippade matcher:  Fotbollz 0 - Fotbolly 0
Antal rätta tippade tecken:  Fotbollz 0Fotbolly 0


Sammanställning samtliga omgångar!        
                                        
VECKO Vinster


Fotbolly
0
Fotbollz 0

  
                                          

 



 
Nytt för denna säsong det även kommer bli en bonus-tävling där alla som tippar på everysport
är med.

 
Nu får alla som tippar alla matcher på everysport chans att utmana!




Av Crille - 10 april 2015 11:19

Under säsongen 2015 kommer ni kunna följa en mycket intressant utmaning.

Vem har egentligen bäst koll på Elittan? 
C´sportsbloggen, av Fotbollz?

 
Regler
Rätt resultat = 2p
Rätt tecken = 1p


C´sportsbloggens tips omg 1


Lidköping FK-Djurgårdens IF 1-3
Lidköpings FK nykomlingar till den här säsongen.  Man tog 2014 hem div 1 norra götaland,  sedan väntade elitkval
där man förlorade mot Kungsbacka DFF i bäst av två matcher. Tack vare man blev bäst av samtliga förlorade lag i elitettan-kvalet så fick man en plats i elitettan.  Detta pga Tyresö IF DFFs konkurs.   Djurgårdens IF går in som stora favoriter till att  ta hem elitettan när säsongen startar på lördag.  Nu har man värvat bra och man har ett slagkraftigt lag som ska hålla för att säkra plats till nästa års allsvenska.  Att man slog ut allsvenska Hammarby IF (svenska-cupen) 3-2 imponerar. Lidköpings FK kommer bli svårslagna hemma på IP Framnäs den här säsongen och man kommer hemma stjäla många poäng.  Den här matchen tror jag inte att det blir några poäng för nykomlingarna.

IFK Kalmar - IK Sirius FK 1-2
IFK Kalmar ännu en nykomling till den här säsongen.   Förra säsongen vann man div 1 östra götland: det blev hela 19 segrar på  22 matcher. Sedan fullständingt krossade man Örebro SK söder i kvalet till Elitettan.  8-0 hemma - 1-1 borta.Kalmar har flera intressanta nyförvärv som kan bli viktiga kuggar säsongen 2015.  IK Sirius var redan förra säsongen en av favoriterna till gå upp.  Nu räckte man inte riktigt hela vägen den gången,  känslan man kan göra en bättre säsong 2015 kanske kan det räcka hela vägen till allsvenskan?
En viktig pusselbit var när "Rit-Ola dotter" Fanny Andersson förlängde med klubben trots hon hade erbjudande för att spela på högre nivå.

Sunnanå SK-Kungsbacka DFF 2-1
Det var nog ett riktigt hårt slag för Sunnanå SK - som förra säsongen hade som målsättning ta sig tillbaka till Allsvenskan? Tyvärr så räckte det bara till en tredje plats i elitettan förra säsongen.  Till den här säsong så blir det ingen proffssatsning kanske kan de vara en nystart för klubben.   I vinter så har man spelat Sunnanå cupen där man slutade tvåa efter finalförlust mot Burträsk FF.
Kungsbacka känns som ett mycket spännande lag, känslan laget är inte nöjda med att klara sig utan man vill etablera sig i elitettan. Riktigt intressant nytt tränarpar har man:  Johanna Almgren och Stina Segerström.   Hemma på Norrvalla IP ska Sunnanå normalt ta tre poäng
dom kommer med all säkerhet få kämpa för ta dom där tre poäng - Kungsbacka har ett bra lag.

Bollstanäs SK-Hovås Billdal IF 0-2


Jitex Mölndal BK - QBIK 2-1
En riktigt svårtippad match:  Jitex får ändå gälla som favoriter i kraft man kommer från allsvenskan + att man gör en seriös satsning på att vara ett lag som ska vara med och slåss om direktplatser till allsvenskan när säsongen är över.  QBIK kommer ta flesta av sina
poäng den här säsongen när man spelar hemma på Tingvalla IP.   

Älta IF - Kvarnsvedens IK 2-2

IF Limhamn Bunkeflo - Östersunds DFF 2-0
Limhamn/Bunfkeflo kliver in i den här säsongen som en favoriterna till att gå upp till allsvenskan.  Man har ett starkt spelarmaterial som kan räcka långt.  OM det räcker för direktplats till allsvenskan låter jag vara osagt.  ÖDFF kvalificerade sig äntligen för spel i elitettan efter att man först vunnit div 2 norra svealand sedan så slog man ut starka Assi IF i elitettan-kvalet.  ÖDFF är ett väldigt svårtippat lag,  kommer dom bli fågel eller fisk?  Jag tror ÖDFF inledningsvis kan komma få det tufft, men när man kommit in i elitettan-kostymen
så tror jag man kan göra det ganska bra.  Mitt tips: ÖDFF får en tuff start på säsongen men man kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Jag tror emot många förhandstips att ÖDFF kommer klara sig kvar i elitettan 2015.


Utmaningen   Omg 1

                                                                      
  = Per Lagerbäck

 
Regler
Korrekt resultat  = 2p
Rätt tippat teclen = 1p

* Fotbollz tips
     
Tolfte omgången av utmaningen slutade med att Hasse Backlund/Fotbolly utökade sin ledning
i totalen.

Resultaten senaste omgång
Detta är säsongens första omgång
  



Sammanställning samtliga omgångar
                                  

Omgångs vinnare:
1: ?
2:
3:
4:

5:

6:
7:
8:
9:
10:
11:
12:
13:
14:
15:
16:
17:

18:

19:
20:
21:
22:
23:
24:
25:
26:

Presentation

Crile´s sportsblogg kommer gå igenom mycket sport + statistik och live-rapporterings.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Crille´s sportsbloggs gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards